Turkije heeft het Belgische optimisme getemperd door de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion op een 1-1 te houden. Axel Witsel miste een kwartier voor tijd bij een 1-1-tussenstand vanaf de stip.

De Duivels maakten een droomstart, met dank aan Caglar die na drie minuten de bal pardoes in de voeten van Hazard speelde. Defour draaide de bal tot bij Chadli, die teruglegde op Ogunjimi. De Genk-spits trapte in twee keer binnen: 1-0.

Turkije kreeg in die beginfase maar geen vat op de Belgen, maar Vertonghen liet na om er 2-0 van te maken na een hoekschop. Na 20 minuten scoorde Turkije dan uit zijn eerste kans: Arda zette kinderlijk eenvoudig Chadli in de wind en bood Burak de 1-1 aan.

De tweede helft had aanvankelijk niet veel om het lijf. Pas na een uur liet de bleke Hazard toch even zijn tanden zien: na een dribbel schoot hij hoog over. Hij werd meteen gewisseld voor Mertens en die bracht wel schwung in de match.

Eerst testte hij twee keer de doelman en daarna lokte hij een strafschop uit. Witsel eiste de bal op, maar schoot over (foto). België bleef het proberen, met de steun van de fans. Maar de 2-1 bleef uit. De Duivels hebben hun lot niet meer in eigen handen.